به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دیلی میل: پیش از این پیش بینی هایی در این باره می شد ولی از آنجایی که دانشمندان نسبت به وجود سال ثبت شده ای مشکوک بودند، این خبر را به قاطعیت اعلام نکردند.
کارشناسان برنامه تغییر اقلیم کوپرنیک اتحادیه اروپا (CS۳) نشان داند که میانگین دمای جهانی در سال گذشته میلادی ۱۴.۹۸ درجه سانتیگراد بود که حدود ۰.۱۷ درجه سانتیگراد بالاتر از نتیجه سال ۲۰۱۶ بود که پیش از این به عنوان گرمترین سال تاریخ ثبت شده بود.
دانشمندان قبلاً فاش کردهاند که تابستان گذشته گرمترین فصل ثبت شده بود، در حالی که جولای (تیر) گرمترین ماه ثبت شده بود. کارشناسان هشدار می دهند که دمای کره زمین اکنون به حد مجاز ۱.۵ درجه سانتیگراد نزدیک شده است که به گفته آنها انتشار گازهای گلخانه ای اصلی ترین علت گرمای زمین است.
سال ۲۰۲۳ قبلاً به عنوان سالی نامگذاری شده است که زمین متحمل پرهزینه ترین بلایای آب و هوایی مانند خشکسالی، سیل، آتش سوزی جنگلی و موج گرمای کشنده شده است که عمدتاً به دلیل انتشار گازهای گلخانه ای است. البته بریتانیایی ها احتمالا از شنیدن خبر گرم ترین سال زمین تعجب می کنند چون این کشور در بیشتر سال تحت تاثیر هوای سرد و باران قرار داشت و با وجود موج های گرما در سراسر اروپا، تابستانی معتدل را تجربه کرد. در بریتانیا، جولای امسال ششمین جولای مرطوب بریتانیا در تاریخ ثبت شده بود، باوجود اینکه ژوئن گرمترین ژوئن بریتانیا بود.
با این حال، CS۳ میانگین ارائه شده سالانه را با دربرگیری جهانی ارائه می کند و بنابراین شرایط سردتر از حد معمول در یک کشور، نمی تواند کل داستان را تغییر دهد. سامانتا برگس، معاون مدیر C۳S گفت: سال ۲۰۲۳ سال استثنایی بود و رکوردهای آب و هوایی مانند دومینو در حال سقوط بودند.
بیشتر بخوانید:
دما در سال ۲۰۲۳ احتمالاً بیشتر از هر دوره ای در حداقل ۱۰۰هزار سال گذشته بالا رفت. C۳S که توسط کمیسیون اروپا مدیریت می شود، به سنجش دما بر اساس انواع سکوها و ابزارها، از ایستگاه های هواشناسی گرفته تا بالن ها و ماهواره ها می پردازد. خوانشهای این بخش به میانگین دمای هوا برای کل سیاره در طول سال اشاره دارد.
نظر شما